středa 4. června 2014

Vejce do skla, na měkko, na tvrdo nebo na hniličku

Všechny varianty lze na Thermomixu uvařit, a to se zárukou dobrého výsledku. Vajíčka nejsou ani moc ani málo uvařená, a hlavně nikdy neprasknou.

Záleží samozřejmě jen na zvolení délky vaření.
Vaří se na teplotu Varoma s rychlostí 1, do nádoby lijeme půl litr vody. V základní kuchařce jsou udané nějaké časy, ale já bych si ráda udělala svůj "průzkum".

Snažím se používat středně velká vejce, tedy jakýsi průměr.


Dvě vejce, 12 minut, výsledek - jsou na hniličku, tedy těsně předtím, než by byla natvrdo




Dvě vejce 10 minut, výsledek - jsou na měkko, žloutek celý teče, bílek je tuhý




Dvě vejce, 11 minut - výsledek: jsou na měkko. Akorát naměkko. Příště zkusím více kusů.


Asi o měsíc později -
Tři vejce, 11 minut - výsledek: jsou na měkko. Akorát naměkko.
Zatím, jak vidno, na počtu vajec při vaření nezáleží. Zkusím přemluvit rodinu, aby měli všichni chuť na vejce naměkko a příště zkusím více kusů najednou. Ale už je jisté, že Thermomix je na přípravu vajec k snídani vhodný a k tomu naprosto spolehlivý.





Jedno mi zbylo, nedá si někdo? :)

1 komentář:

  1. To vypadá dobře. My si domů nedávno pořídili dost podobnou vychytávku. Konkrétně přímo vařič vajec Musím říct, že je to vážně skvělá věc. Já měl s vařením vajíček vždy celkem probém, ale z vařiče jsou vždy přesně taková, jaká chci, což je super. Navíc se nemusím vůbec o nic starat.

    OdpovědětVymazat