sobota 21. června 2014

Jahodová tříšť - hit léta

Velmi dobrá je jahodová tříšť.
Potřebujete jen jahody, led a cukr. Je hodně tuhá (tedy hodně ledová), tak dobré je ji nechat trochu odstát.
Zapomněla jsem ji ozdobit mátou. Možná by i pro chuť bylo dobré ji tam trochu i přimíchat. Co myslíte?

Použila jsem:
400 gramů jahod
1 vanilkový cukr
100 gramů cukru
480 gramů ledu

sekání na rychlost 10, je to rachot, takže šikovné je rychlost přidávat postupně

V létě je určitě dobré mít pořád k dispozici led


Konzistence je podobná zmrzlině



Děti byly opravdu nadšené. Ale i pro dospělé si využití jahodové tříště umím představit. Například s tou mátou a kapkou vodky nebo bílého rumu pak může jít o lahodný drink, vhodně doplňující atmosféru zapadajícího slunce. Někde na bílé pláži nejlépe. Že? 

1 komentář:

  1. U nás je ledová tříšť také v kurzu :-) . My na něj teda máme speciální výrobník , který jsem objednali z Cesk, takže s její přípravou nemám žádné starosti. Přes léto s ji s dětmi dáváme skoro každý den. Je to příjemné osvěžení :-) Mnohem lepší, než klasická zmrzlina. Ta tolik neosvěží.

    OdpovědětVymazat