sobota 14. června 2014

Knedlíky se povedou vždy a každému


... na Thermomixu opravdu ano. Je to tím, že ať vznikne jakákoliv konzistence knedlíkového těsta, pak s tím díky páře a Varoma systému jde "něco dělat". Knedlíky se můžou pařit v klasických šiškách, ve tvaru koulí, které jsme udělali mokrýma rukama anebo třeba v hrníčkách. Jde použít i potravinová fólie, do které se knedlíky zabalí jako bonbóny.

Tímto způsobem se dá i experimentovat a měnit poměry mouky, brambor, nakrájených rohlíků nebo třeba burisonů v těstě. Knedlík se nikdy nepřevaří ani nerozpatlá.

Pro pokročilejší knedlíkáře, ale to jsou s TM vlastně všichni a hned... je skvělé vyzkoušet princip rolády. Z těsta mokrýma rukama vytvoříme obdélník a na něj poklademe, co nás napadne. Třeba zelí nebo povidla. Srolujeme a paříme. Pro větší jistotu výsledku pak můžeme roládu zabalit do fólie. Výsledek vás překvapí. Podávejte horké a ihned!

Tchýně bude zírat! :)... Ne, vážně. Ty "roládovité" knedlíky vypadají v povedeném řezu jako od zkušeného profesionála. Který se zaměřil před třiceti lety na tvorbu knedlíků. Vážně. 

p.s. na fotografii mí oblíbení špekouni, tedy knedlíky s anglickou slaninou. Ale koktejl máme dietní! :)


Žádné komentáře:

Okomentovat