pondělí 13. října 2014

Drobenka - snadno, rychle, staročesky...




nebo by se to také dalo nazvat "Jak nejrychleji udělat drobenku"...

Další geniální věc na Thermomixu je příprava drobenky, v tomto případě makové drobenky. Maková drobenka není můj vynález, našla jsem základní recept na internetu. Mám moc ráda chuť máku a zkusila ji dát na švestkový koláč. Myslím, že to umístění bylo ideální, švestky, mák a kynuté těsto je prostě "strašně dobrá" chuť, navíc snad staročeského původu.

Tak jak na super rychlou makovou drobenku -

potřebné suroviny
80 gramů staršího bílého pečiva (nebo 80 gramů strouhanky)
30 gramů máku
150 gramů cukru krupice
80 gramů másla

Nalámejte pečivo a sekejte 10 sek/rychlost 10. Dejte stranou.
Vložte mák a sekejte 10 sek/rychlost 10. Přidejte vše ostatní a zapněte funkcí hnětení. Cca za 3 minuty vypněte a drobena je hotová.
Ten mák s tou strouhankou udělají po upečení opravdu omdleníhodnou chuť. Přidržujte se tedy madel.



Žádné komentáře:

Okomentovat