úterý 29. července 2014

Jemná květáková polévka se smetanou



Když je levný květák, pak je dobré toho patřičně využít. Zapečený už jsme měli, smažený také, a tak jsem dneska udělala květákovou polévku. Zkusila jsem jiný postup, přidala trochu smetany a tato typická polévka dostala trochu jiný šmrnc. Tady je recept.

Ingredience
900 gramů vody
400 gramů květáku
200 gramů brambor na kostičky
1 zeleninový bujón
1 čajová lžička soli
2 špetky bílého pepře
30 gramů hladké mouky rozdělané v 80 gramech vody
smetana 60 - 100 gramů podle vaší chuti
nasekaná pažitka




Postup
Nalijte vodu, přidejte asi 2/3 květáku na kousky a bujón. Osolte, opepřete.
Do košíku dejte zbylou třetinu květáku - na malé kousky - a na Varoma tácek brambory. Vařte 20 min/Varoma/rychlost 2.
Vyndejte květák z košíku, přidejte mouku s vodou a vařte 10 min/100/rychlost 3.
Sundejte Varoma systém, přidejte smetanu a kvrdlejte 15 sek/ rychlost 6.










Každou porci ozdobte pažitkou, ihned podávejte.



Mělo by to vyjít tak, že brambory jsou akorát měkké, květák z košíku ještě trochu křupavý a polévka krémová.

Snad vám bude také chutnat.





Žádné komentáře:

Okomentovat