Sushi vaříme celkem často, máme ho moc rádi, a to domácí vyjde asi tak desetkrát levněji než to z restaurace. Sníme ho dost, minimálně krájíme těch deset ruliček. Dnes jsme použili také Thermomix a díky němu zjistili, že na jednu rodinnou várku potřebujeme 350 gramů rýže a 10 plátků mořské řasy.
Největší pomocí bylo bezchybné uvaření lepkavé rýže, která se mi na sporáku často přichytila. Musela jsem pak rýži nabírat opatrně a tu hnědou nechat na dně hrnce... Další pomocí bylo míchání a sekání krabí pomazánky, kterou na jeden druh náplně používáme. Sushi bylo rychleji, bylo chutnější a nádobí bylo méně. Thermomix opravdu pomůže při vaření čehokoliv.
Rýže na sushi
1. Navažte v košíku 350 g rýže a propláchněte vodou.
2. Do mixovací nádoby nalijte 1 litr vody a přidejte 1 polévkovou lžící cukru a 1 polévkovou lžící vinného octa na sushi.
3. Vařte 35min/100°C/rychlost 1. Rýži ochutnejte, promíchejte a pokud bude ještě tuhá, nechte 10 minut dojít pod zakrytým víkem.
Krabí pomazánka na sushi
1.Do mixovací nádoby dejte 180 - 200 gramů krabích tyčinek. Sekejte 8sek./rychlost 5.
2. Přidejte dvě balení sýru Philadelphia, celkem 250 gramů, a trochu citrónové šťávy, asi čajovou lžičku. Zamíchejte 5sek/rychlost 4. Hotovo.
Pak už zbývá jen na tenko pokrájet avokádo a okurku, případně žlutou řepu, a klasicky zamotat ruličky z mořské řasy.
Servírovat s kvalitní sojovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem.
Dali byste si? :)
Žádné komentáře:
Okomentovat