neděle 18. května 2014

Dnes: Paříme! Knedlíčky s houbovou omáčkou.



Na těchto knedlících, ( neboli nocích, které "jsou dnes poněkud mazlavé") je dobrá spousta věcí. Jsou chutné, vhodné pro děti, velmi jemné (jako ostatně vše, co je vařeno na páře) a navíc při jejich přípravě zpracujete staré rohlíky. A komu sem tam neztvrdnou rohlíky.


Použila jsem Varoma systém, knedlíky jakéhokoliv druhu už nedělám jinak, než v páře na Thermomixu. Nejen, že na to vaření opět nemusím myslet, Thermomix mě ve správnou chvíli zavolá signálem (tohle si stále nemůžu vynachválit), ale knedlíky v páře nejsou nikdy rozblemcané. Jsou nadýchané, akorát vařené a nerozpadají se. Ve filmu Pelíšky by v té slavné scéně o nocích nebylo co řešit. Kodet by byl stejně spokojen jako dcera Jindřiška.




Jak na to?
Varoma systém se nasadí na víkem pevně uzavřenou mixovací nádobu, ve které je dostatečné množství vody. Do mísy, a případně také do víka Varoma systému, se poskládají knedlíky. Nejlepší je předem obojí vymazat olejem pomocí papírového ubrousku. Vše se uzavře víkem a nastaví se známé parametry - čas, teplota a rychlost. Jistě vám doporučuji zpočátku vaření dodržovat precizně postupy, uvedené v receptech.





Inspirace čerpána z kuchařky Plnou parou vpřed, recept je variabilní a knedlíků lze udělat z jedné várky hned několik druhů. 


Žádné komentáře:

Okomentovat