středa 3. prosince 2014

Domácí chleba bez mouky



Dnes jsem pekla velmi nezvyklý chleba, který je vhodný v průběhu snad všech diet. Neobsahuje totiž žádnou mouku, není zde ani mléko a podle originál receptu Dukanové diety ani sůl. Já ji tam špetku dala, neuměla jsem si představit, že to někdo bude jíst zcela neslané.

Jak na to -

Zapněte troubu na 200 stupňů.
Do mixovací nádoby dejte 20 gramů pšeničných otrub a 70 gramů ovesných otrub. Umelte - 15 sek/rychlost 10.
Přidejte 3 vejce, 1PL prášku do pečiva, 1PL cukru (nebo Stevie, pokud tekutá tak 14 kapek), 100 gramů měkkého nejlépe odtučněného tvarohu, 1/2 čajové lžičky skořice, špetku soli a mixujte 2 minut/rychlost 2.
Řádně setřete ze stěn nádoby a promixněte ještě 30 sekund/rychlost 3.



Těsto vlijte do formy vyložené pečícím papírem a pečtě 30 - 35 minut.
Chleba trochu připomíná perník a je chuti nevýrazné. Ovšem je bezlepkový, "Dukanový" a tak zcela zdravý.





Žádné komentáře:

Okomentovat