pátek 12. prosince 2014

Otrubová kaše aneb vydatná snídaně bez cukru a mouky



Otrubová kaše je velmi zdravá, a to hned z několika důvodů.
Jak je v nadpisu uvedeno, postrádá dvě tolik diskutované suroviny, které bychom podle mnohých měli ze svého jídelníčku zcela vynechat. A obsahuje jednu, které se téměř říká zázračná.

Otruby ovesné - 


  • snižují hladinu cholesterolu
  • jsou velmi prospěšné na funkci střev
  • dodají tělu sacharidy a vlákninu
  • nabobtnají a dodávají tím pocit nasycení po dlouhou dobu


Když je zpracováváte v Thermomixu, máte samozřejmě velikou výhodu. Můžete si z nich v počátku umlít otrubovou mouku a tím rozšířit možnosti jejich využití.

Kakaová kaše z ovesných otrub

Pro dvě osoby

Do mixovací nádoby dáme 4 - 5 lžic ovesných otrub a meleme 10sek/rychlost 8.
Přidáme jednu čajovou lžičku kakaa, osladíme podle chuti a čím chceme a nakonec přilijeme 480 ml mléka. Vaříme 10 min/100stupňů/rychlost 2. Podáváme.

Kaše je dost řidká. Jak chladne, tak trochu zhoustne. Její konzistence je ale stále taková spíš "na pití".




V této podobě jsou k sehnání nejčastěji, za 19 - 32 Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat