Otrubová kaše je velmi zdravá, a to hned z několika důvodů.
Jak je v nadpisu uvedeno, postrádá dvě tolik diskutované suroviny, které bychom podle mnohých měli ze svého jídelníčku zcela vynechat. A obsahuje jednu, které se téměř říká zázračná.
Otruby ovesné -
- snižují hladinu cholesterolu
- jsou velmi prospěšné na funkci střev
- dodají tělu sacharidy a vlákninu
- nabobtnají a dodávají tím pocit nasycení po dlouhou dobu
Když je zpracováváte v Thermomixu, máte samozřejmě velikou výhodu. Můžete si z nich v počátku umlít otrubovou mouku a tím rozšířit možnosti jejich využití.
Kakaová kaše z ovesných otrub
Pro dvě osoby
Do mixovací nádoby dáme 4 - 5 lžic ovesných otrub a meleme 10sek/rychlost 8.
Přidáme jednu čajovou lžičku kakaa, osladíme podle chuti a čím chceme a nakonec přilijeme 480 ml mléka. Vaříme 10 min/100stupňů/rychlost 2. Podáváme.
Kaše je dost řidká. Jak chladne, tak trochu zhoustne. Její konzistence je ale stále taková spíš "na pití".
V této podobě jsou k sehnání nejčastěji, za 19 - 32 Kč |
Žádné komentáře:
Okomentovat