úterý 12. srpna 2014

Višňová zmrzlina - nakyslá, vodová



Konečně byla ta správná příležitost udělat tu úžasnou zmrzlinu z višní. Není to totiž jen tak, tuhle děláme při zvláštních příležitostech, například na Vánoce. Nebo když se děti vrátí z tábora.

Na téhle zmrzlině není vůbec nic těžkého, je hrozně rychlá a ještě více jednoduchá. Druh ovoce je variabilní, višně nám ale připadají pro vodový druh zmrzliny nejvhodnější. Sehnat je může být trochu problém, ale kdo nemá višeň na zahradě (manžel je ochotně sbírá, já odpeckuju, napytlíkuju a mrazím), pak jdou sehnat také - již zmrzlé v obchodě. Prodávají je v sáčku po 300 gramech, tedy porce akurátní.



Kromě višní potřebujeme cukr krystal a trochu smetany.

Asi 80 gramů cukru posekáme na cukr moučku. Potom ve zmrzlině nekřupe - 5 sek./rychlost 10.
Přidáme hodně zmrzlé višně, asi 300 - 400 gramů a sekáme 15 sek./rychlost 6.
Přidáme kelímek smetany a zamícháme 7 sek./rychlost 6.
Podáváme rychle a ihned.





Přeji vám hezké Vánoce nebo krásný letní den!

Žádné komentáře:

Okomentovat