úterý 29. dubna 2014

Pizza od Italky



Kdybych zbytečně nečekala na zlaté okraje, byla by pizza úplně perfektní. Byla rychle, nádobí žádný a snědlo se vše. Tudíž doporučuji dodržet dobu pečení a jinak se nedá nic zkazit.

Dělala jsem s pršutem a brokolicí, dále se sýrem a šunkou - a prostřídala jsem podklady smetanový a s červenou salsou.

Recept na pizzu od Italky:

Suroviny: 330g vody, 20g extra panenského olivového oleje, 1 čaj. lžička cukru, 25g čerstvého droždí, 400g hladké mouky, 200g hrubé mouky, 1,5 čajové lžičky soli.

Příprava: 
1. Do mixovací nádoby dejte vodu, olej, cukr, rozdrobené droždí, obě mouky a hněťte 2min.
2. Přendejte těsto do mísy a nechte jej kynout alespoň 1 hodinu ve studené troubě. Těsto by mělo 3x zvětšit svůj objem. Předehřejte si troubu na 200°C. Těsto rozprostřete na na dva plechy a přidejte své ingredience podle chuti.
2. Pečte pizzu na pečícím papíru, ve spodní části trouby, která by měla být extrémně horká. Pizzu sledujte - mělo by stačit 5 - 10minut!

Autorka tvrdí, že se těsto dá také zmrazit. Velice praktické, řekla bych. Mám ho v mrazáku.


Recept je z kuchařky To nejlepší ze světa receptů, str. 150. Autorkou je Giuseppina Pezzini z města Brescia, která se již nechtěla spoléhat na místní pizzerie, a tak vynalezla a následně mnohokrát vyzkoušela tento svůj recept. 

Žádné komentáře:

Okomentovat