Nikdy předtím jsem si doma jogurt nevyráběla. Byla jsem velmi zvědavá, jak ten proces vůbec probíhá a samozřejmě nejvíc na to, jak dopadne.
Překvapilo mě, že se postup na displeji, tedy postupovala jsem podle pokynů z čipu, neshoduje s kuchařkou. Tam je totiž uvedeno, že se má jogurt ve sklenicích strčit pod deku. Thermomix se v okamžiku po vaření nastavil sám na 8 hodin - ohřev na 37stupňů. Vyřadilo mi to Thermomix na zbytek dne, ale bylo to tak zcela bez práce...
Po těch osmi hodinách, vyšlo mi to do 22:30hod, jsem jogurt přelila do skleniček, pevně zavřela a dala do lednice. Ochutnala.
Byl velmi dobrý, nedařilo se mi hned pustit se lžíce. Udělala jsem jej nasladko, i s trochou smetany. Děti později usoudily, že se hodně podobá sladkému jogurtu Acitivia. Chutí i konzistencí, která je trochu řidší.
Je chutný a navíc mám tedy pocit, že vím, co jím. Nejím s tím žádná "éčka", aromata a další dobroty tohoto druhu. Jistě jej budu dělat, jen si vždy musím promyslet načasování, aby mě můj TM netahal z postele... :)
Taky ho dělám.Ale nic se nestane, když zůstane ve skleničkách déle.Jaké jste používala lahvičky,Děkuji
OdpovědětVymazatTeď ještě koukám na ten vásš postup.Je tam ještě jeden recept, já tedy mám TM 6 a tam se jogurt udělá za chviličku a vy ho nalejete do sklinek a pak se dělá 10 hodin už ve sklinkách.
OdpovědětVymazatUrčitě souhlasím s tím složením. Už jen z toho důvodu, že domácí jogurt neobsahuje žádná zbytečná éčka atd je prostě lepší. My si doma jogurt děláme v jogurtovači a zatím se mi ještě ani jednou nestalo, že by se nepovedl. Mně i dětem chutná. :-)
OdpovědětVymazat